2015. október 19., hétfő

Meggyes-darás süti

Szeretem ezt a sütit, mert a vaníliapuding a meggyel zseniális párosítás! Nem tart sokáig elkészíteni és kezdő sütigyártók is bátran belevághatnak!


Hozzávalók:

1 l víz
20 ek kristálycukor
1 kg nyers magozott meggy
15 ek búzadara
3 cs vaníliás pudingpor
8 ek kristálycukor
1,3 l tej
2 dl habtejszín

Elkészítése:

A vaníliás pudingporokat a 8 ek cukorral az 1,3 l tejben felfőzzük.



Hagyjuk kihűlni.


Az 1 l vízben a meggyet és a 20 ek cukrot 15 percig főzzük.


Mikor kezd szétfőni a meggy,akkor a 15 ek búzadarát beletesszük és megfőzzük.


Vizezett nagy gáztepsibe borítjuk.


Amikor majdnem kihűlt a meggyes dara,akkor ráöntjük a pudingot.


Én tálalás előtt szoktam a felvert tejszínt ráönteni.


Nagyon nagy adag!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése