2015. július 31., péntek

Túrófánk

Kihasználtam még az enyhe időt és fánk sütésbe fogtam. Számomra az egyik legegyszerűbb fánk a Túrófánk. Nem kell keleszteni, nem kell formázni, gyorsan elkészül.


Hozzávalók:

2 tojás
2 ek cukor
1 cs vanillincukor
25 dkg túró
1 kis pohár tejföl
25 dkg liszt
csipetnyi só
1 mk szódabikarbóna

Elkészítése:

A tojásokat,a cukrot és a vanillincukrot összekeverjük.


Hozzáadjuk a túrót és a tejfölt. Ismét jól elkeverjük.


Következhet hozzá a liszt, só, szódabikarbóna. Újból összekeverjük.Ezzel kész is a fánk tészta.


Forró olajba teáskanálnyi halmokat ejtünk. Az olaj mennyisége annyi legyen, hogy a fánkok meg tudjanak maguktól fordulni!


Aranybarnára sütjük és konyhai papírtörlőn leitatjuk őket.


Nálunk mindenki máshogy ízesíti. Eperlekvár, porcukor, fahéjas porcukor, cukros tejföl,stb.
A megmaradt tésztát még másnap is kisüthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése