2015. július 26., vasárnap

Kovászos uborka

Kisfiammal hűsítő finomságot készítettünk Apának. Kovászos uborkát. Tudom, ahány ház, annyi szokás...A mi változatunk a következő:



Hozzávalók egy kb. 2 literes üvegnyi uborkához:

1 ek só
1/2 ek cukor
1 ek ecet
sok kapor
víz
kenyér szelet

Elkészítés:

Alaposan mossuk és keféljük meg az uborkákat, majd vágjuk le a végeit és 3-4 helyen metszük be őket hosszában.


A tiszta üveg aljára szorjunk sok kaprot, a sót, cukrot, ecetet.


Jöhetnek bele az uborkák. Én szeretem sorba tenni őket.


Öntsük fel vízzel és tegyük a tetejére a kenyér szeletet. ( ha gézlapba tesszük a kenyeret, könnyebb lesz eltávolítani )


Tányér a tetejére és mehet a napra! Három nap alatt elkészül. Ne ijedjetek meg, ha zavaros lesz a víz, ilyennek kell lennie!Fontos, hogy a víz mindig érje fel a kenyeret! 
Leszűrjük a kész uborkák vizét és zárható tálban ( vagy a tiszta üvegbe visszatéve) az uborkákra öntjük. Hűtőben tároljuk, legalább egy hétig eláll. ( persze, ha marad belőle )


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése