2015. augusztus 6., csütörtök

Omlós linzer

Na, ez az a süti, ami nálunk bármikor sikert arat és sohasem tudok eleget sütni.
Egyébként mi ( férjem révén ), Kukucskának hívjuk.



Ez most egy új recept,ami omlós linzert ígért. ( elárulom, tényleg rögtön puha és omlós lett )

Hozzávalók:

30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 cs vanillincukor
1 tk sütőpor
1 csipet só
1 tojássárgája

Lekvár az összeragasztáshoz.

Elkészítés:

A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd belemorzsoljuk a margarint.


Most jöhet bele a tojássárgája, só, vanillincukor, porcukor.


Addig gyúrjuk, amíg elválik a kezünktől.


Folpackba csomagoljuk és minimum 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ettől lesz omlós ( na meg a margarin mennyiségétől :)


3-4 miliméter vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk.


Ebből a tészta mennyiségből kábé 35 db süti lesz. Figyeljünk a szaggatásnál,hogy a lyukas és teli korongok mennyisége megegyezzen.



180 fokon 10-12 percig sütjük. Amikor a széle pirosodni kezd, akkor jó. Ne süssük túl, mert megkeményedik!


Nálunk készült még tésztakígyó is. Kisfiam szerint annyi a jó kígyó titka, hogy jól gyúrjuk össze a maradékot, majd sodorjuk ki. :)


Amikor összeragasztottuk a linzereket, már ehető is. Nem kell várni, hogy másnapra puha legyen, mert már puha !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése