2015. augusztus 25., kedd

Kráter süti

Ez a süti kezdő konyhatündéreknek való! Igazi " keverem- kavarom " süti.


Hozzávalók:

Puding:
2 cs vaníliás pudingpor
9 dl tej
6 ek kristálycukor

Tészta:
5 tojás
25 dkg kristálycukor
1 cs vanillincukor
1 dl tej
1 dl olaj
25 dkg liszt
2 ek kakaópor
1 cs sütőpor

Máz:
2 kis pohár tejföl
4 ek porcukor
1 cs vanillincukor

Elkészítése:

Felfőzzük a pudingporokat a tejjel és a cukorral és kihűtjük!


A tésztához a tojássárgájákat a cukorral és a vanillincukorral elkeverjük. ( itt következhet a sütő előmelegítése is kábé 175 fokra )


Felverjük a tojásfehérjéket habbá.


A tojássárgájás krémhez lassan, egyesével adagolva a hozzávalókat, hozzákeverjük a tejet, olajat, lisztet, kakaóport, sütőport.


Végül összeforgatjuk a habbal.


Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A megdermedt pudingot vizes evőkanállal szaggatjuk bele.





Összedolgozzuk a tejfölt a cukrokkal és a tészta tetejére kenjük.


Következhet a sütés. Kábé 45 perc kell neki, de tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e!



Bonyolultnak tűnhet az elkészítése,de nem az! Pudingot a legtöbben szoktunk főzni, a többi része meg csak keverés!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése