2015. augusztus 20., csütörtök

Lajcsi szelet

Ma egy régen kóstolt süteményt sütöttem meg. Nem túl bonyolult,viszont látványos és finom.
Lássuk hát!


Hozzávalók:

2 tojás
20 dkg kristálycukor
5 dkg margarin
2 ek kakaópor
2 ek méz
2 kk szódabikarbóna
40 dkg liszt

Krém:

1 cs vaníliás pudingpor
1 cs puncs ( vagy eper ) pudingpor
4 ek kristálycukor
6 dl tej
20 dkg margarin
15 dkg porcukor

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt kábé 175 fokra.
Érdemes először a krémet elkészíteni, hogy legyen ideje kihűlni.
A pudingporokat felfőzzük 2-2 ek cukorral 3-3 dl tejben.



Most jöjjön a tészta.
A hozzávalókat a liszt kivételével egy tálba tesszük.


Gőz fölött 5 percig keverjük. 


Hozzákeverjük a lisztet. Kissé híg tésztát kapunk. Várjuk meg, míg lehül a tészta, mert úgy könnyebb nyújtani.


3 lapot sütünk a tésztából, sütőpapírral bélelt tepsiben. Kábé 7 perc alatt sül meg egy lap.


Míg hűlnek a lapok befejezzük a krémeket.
A margarint a porcukorral kikeverjük.


Elfelezzük és a pudingokhoz keverjük. Ezzel készen is vannak a krémek.


Következzék az összeállítás.
Az alsó lapra a rózsaszín krém kerül.


Újabb lap, majd a vaníliás krém.


Végül az utolsó lap és csokimáz a tetejére.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése