2016. november 25., péntek

Narancsos sütőtök lekvár

Ez az év sütőtökkel árasztotta el Mamiék kertjét. Nagyon szeretem a sűlt variációt, de most kipróbáltam a lekvárt is! Szerintem nem klasszikus lekvár lett, mert kicsit szálasra hagytam a pürésítésnél, viszont az íze igazán különlegesen finom!


Hozzávalók:

1,4 kg pucolt tök
1 citrom reszelt héja és leve
1 narancs reszelt héja és leve
1 narancs kockázott belseje
1 kk őrölt gyömbér
1 tk vanília aroma
30 dkg cukor
1 dl víz

Elkészítése:

Daraboljuk fel a tököt és 180 fokon süssük jól meg. Ez kb 1-1,5 óra



A sütőtökök belsejét a többi hozzávalóval (cukor kivételével ! ) tegyük fel főzni.
Kb 30 perc után botmixerrel pépesítsük és adjuk hozzá a cukrot.
További öt percig főzzük.


Merjük tiszta üvegekbe és a tető alá tegyünk celofánt.
Öt percre állítsuk fejre.


Száraz dunsztban hűtsük ki.


Ha kihűlt, mehet a kamra polcára.


1 megjegyzés: