2016. november 18., péntek

Puncstorta

Édesanyám minden évben puncstortát kér a születésnapjára. Próbálom mindig máshogyan díszíteni. Ez a bejegyzés két év tortasütését elevenítik fel, mert egyszerűen elfelejtettem tavaly közreadni...:)
Ez a kép az idei torta, a bejegyzés végén a tavalyiról is van kép...:)



Hozzávalók:

8 tojás
8 ek liszt
8 ek cukor
1/2 cs sütőpor

Töltelék:

2 ek kakaópor
2 ek málna,-vagy eperlekvár
3 ek rum (én a kiskorúakra való tekintettel aromát használtam)
Tej
3 ek porcukor
Egy marék mazsola

Bevonat:

Cukormáz,piros ételfesték,kb 10dkg margarin, 3 ek porcukor, színes szórócukor-tavaly.
Idén : cukormáz, piros ételfesték és ehető gyöngyök.

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
Készítsük el a piskótát:
A tojássárgájákat a cukorral habosítsuk fel.


Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport.


Verjük habbá a tojásfehérjéket és több részletben keverjük a masszához.


Sütőpapírral bélelt formába öntjük és megsütjük.


Kb fél óra alatt kész, de végezzünk tűpróbát !


Hűtsük ki a piskótát, majd vízszintesen vágjuk háromba úgy, hogy a felső és az alsó lap egyforma legyen. (kb ujjnyi vastag)


A középső lapot kockázzuk fel kb 2x2-es kockákra.


Kenjük meg lekvárral az alsó piskótalap tetejét.


A felkockázott piskótát keverjük jól el a kakaóporral, porcukorral, mazsolával, rummal, lekvárral és annyi tejjel, amennyitől összeáll, de nem ázik el.
Kanalazzuk az alsó piskótalapra.


A felső piskóta alsó felét is kenjük be lekvárral.


Borítsuk rá a felső piskótalapot.


Tegyünk rá nehezéket és minimum két órát hagyjuk így! A töltelék ne fojjon ki az oldalán!


Jöhet a beborítás.
Én nem citrommázat szoktam rátenni, hanem cukorbevonatot.
Fehér kész bevonót vettem és málna színű ételfestékkel megszíneztem. Vékonyra kinyújtottam, majd ráborítottam a tortára. Fél centiméterrel hosszabban vágtam körbe, hogy szépen ráboruljon.


Kicsit kicicomáztam...


Ez pedig a tavalyi...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése