2016. február 19., péntek

Túrótorta

Nálunk ez a "kezdő" szülinapi torta. Könnyű, habos, finom. A díszítés változik évről-évre...:) Kezdő cukrásztanoncok is bátran elkészíthetik !



Hozzávalók:

1 cs vaníliás pudingpor
3 dl tej
20 dkg cukor
25 dkg túró
5 dl habtejszín(növényinek jobb az állaga,pl.Hulala)
3 tk zselatinpor
víz
babapiskóta
tej

Variációnak:gyümölcs és színes zselatin a tetejére.

Elkészítése:

A pudingport felfőzzük a tejben a cukorral.


Langyosan belekeverjük a túrót.


A zselatinport feloldjuk az előírásnak megfelelően.


Felverjük a tejszínt.


Belekeverjük a zselatint.



A két masszát összedolgozzuk.


Tejbe áztatott babapiskótával kibélelünk egy csatos formát.
Én most cukrot és fahéjat is tettem a tejbe.


Ráöntjük a masszát.
Mehet a hűtőbe dermedni pár órát.
Variálható úgy,hogy fele massza a piskótára,majd gyümölcs,másik fele massza,megint gyümölcs,végül színes zselatin.


Dermedés után marcipán szívekkel díszítettem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése