2016. február 26., péntek

Mogyoróvajas korong

Bonbon formájú süti, ami ajándéknak is tökéletes. Nem igényel magasfokú konyhai ismereteket. :) Ja és mogyoróvajas! :)



Hozzávalók 6 db-hoz:

20 dkg csokoládé (én 10 dkg tejcsokit és 10 dkg étcsokit használtam)
1 ek darált keksz
7 dkg mogyoróvaj
1 ek olvasztott margarin
1 ek porcukor

Elkészítése:

Béleljünk ki 6 db papír kapszlival egy muffin formát.


Olvasszunk meg 10 dkg csokoládét és osszuk el a formákban. Kicsit rázogassuk meg,hogy egyenletesen elterüljön. Tegyük 15 percre a hűtőbe dermedni.


Keverjük el a porcukrot,mogyoróvajat,margarint,kekszet egyenletes masszává.



Osszuk el a formákba. Simitsuk le, hogy egyenes felülete legyen. Tegyük 10 percre hűtőbe.


Olvasszuk meg a másik 10 dkg csokoládét és egyenletesen terítsük el a mogyoróvajon. Kicsit rázogassuk meg. Tegyük 15 percre dermedni a hűtőbe. Utána vegyük le róla a papírt és kész is!


Egyébként ez egy gazdaságos süti, mert nagyon tömény, laktató, így fél korong elég egyszerre. Legközelebb bonbon kapszliban próbálom ki. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése