2016. február 9., kedd

Kalács kenyérsütő gépben sütve


Jó dolog a kenyérsütőgép! Nekem nem mindig sikerült a kelt tészta, de  a kenyérsütő óta jobb az arány! Nemcsak kenyeret, hanem kalácsot is szoktam sütni benne. Az alábbi recept variálható, könnyű állagú, csak a sütési időt kell kivárni...





Hozzávalók:

0,5 dl tej
1,5 dl kefír
1 tojás
1 tojássárgája
4 dkg margarin
40 dkg liszt( én mostanában 10 dkg sima és 30 dkg kelt tészta lisztkeveréket használok)
15 dkg rétesliszt
10 dkg cukor
1 cs vanillincukor
0,5 kk só
2 dkg friss élesztő

+ reszelt citromhéj,vágott dió,mazsola,csokidarabok,stb

Elkészítése:

A fenti hozzávalókat (a "+" kivételével) betesszük a kenyérsütőbe. Normál program,nagy méret,közepes szín.
A csipogásnál mehet bele a plussz,de azok nélkül is szuper!



Az én gépemhez elég ennyi folyadék. Ha túlkelne a formán max. 0,5 dl tejet vegyél el a mennyiségből,vagy ha túl tömör,akkor tegyél hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése