Egyik gyerekkori kedvencem! Az elkészítése nem bonyolult, az íze a diós töltelékkel és a reszelt, pirosra sült tetejével tökéletes!
Hozzávalók:
40 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg zsír
3 tojássárgája
1 cs sütőpor
1 dl tej
Töltelék:
10 dkg darált dió
15 dkg cukor
1 ek kakaópor
4 ek sárgabarack lekvár
1 citrom reszelt héja
3 tojásfehérje habnak felverve
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
Gyúrjuk össze a tésza hozzávalóit, majd vegyük ketté.
A fél tésztát nyomkodjuk egy kb 24x36 cm-es tepsibe. Nem kell bele sütőpapír, nem kell zsírozni sem.
A töltelékhez keverjük össze a diót, cukrot, kakaóport, lekvárt, citromhéjat.
Verjük habbá a tojásfehérjéket és azt is forgassuk a töltelékbe.
Kenjük rá a tepsiben lévő tésztára.
A másik adag tésztát nagy lyuku reszelőn reszeljük rá a töltelékre.
Kb 40 perc alatt megsül, de ellenőrizzük közben, nehogy hamarabb odaégjen! :)
Tehető a tetejére porcukor is. Kockáka vágjuk és már ehető is. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése