2015. december 22., kedd

Mézeskalács

Évek óta ez a jól bevállt receptem a mézeskalács sütéshez. Rögtön puha, később sem keményedik meg, egy szóval tökéletes !



Hozzávalók:

25 dkg méz
1 cs mézeskalács fűszerkeverék
30 dkg margarin
3 tojás
25 dkg barnacukor
1 csipet só
3 tk szódabikarbóna
1 kg liszt

Díszítés:

1 tojásfehérje
12 dkg porcukor
1 ek ecet

(Megjegyzés(2016.12.04.):
Időközben felfedeztem egy szuper máz receptjét!
1 közepes tojás fehérje
20 dkg porcukor
1 csipet só
1 ek étkezési keményítő
2-3 csepp citromlé
A fehérjét felverjük habnak. A porcukrot, sót, keményítőt összekeverjük(a porcukor csomómentes legyen).A fele keveréket a habhoz adjuk és 1-2 percig verjük. Adjuk hozzá a másik fele keveréket és szintén verjük 1-2 percig. Végül forgassuk bele a citromlevet, ettől lesz fényes.)

Elkészítése:

A mézet a fűszerkeverékkel összeforraljuk.
Beledaraboljuk a margarint és olvadásig főzzük. Kihűtjük.


A tojásokat a cukorral,sóval felhabosítjuk.


Annyi liszttel összedolgozzuk,amennyit felvesz.


Hozzáadjuk a kihűlt mézes keveréket és újabb adag lisztet.


Végül a szódabikarbóna is belekerül és annyi liszt,hogy ne ragadjon. 3 órára hűtőbe tesszük !


Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
Kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Ne túl vékonyra ! Egész tojással megkenjük.


Kb 8-10 perc alatt megsül. Vigyázat, ne süssük túl !


Jöhet a díszítés ( ha kihűlt a süti ). Kemény habbá verjük a fehérjét a porcukorral és ecettel. Zacskóba, vagy díszítő hengerbe töltjük és jöhet az alkotás !


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése