Hozzávalók:
20 dkg magarin
40 dkg kristálycukor
2 tojás
1/2 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
2 tk vaníliaaroma
15 dkg kakaópor
45 dkg liszt
1/2 üveg magozott meggy
1/2 dl tej
2 dkg margarin
7 dkg étcsokoládé
csipet só
15 dkg porcukor
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Olvasszuk fel a margarint a cukorral és hűtsük ki.
Adjuk hozzá a tojásokat és keverjük el.
Most jöhet bele a sütőpor,szódabikarbóna,só,vaníliaaroma,kakaó. Alaposan összekeverjük.
Végül beledolgozzuk a lisztet is.
Diónyi golyókat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe és a közepükbe mélyedést nyomunk.
A mélyedésekbe meggyet teszünk.
Elkészítjük a csokiszószt.
Vízfürdő felett megolvasztjuk a margarint a tejjel,csokival,sóval.
Levesszük a vízről és belekeverjük a porcukrot.
Ráöntjük a meggyekre, de ne csurogjon le!
10-12 perc alatt sül meg.
A mélyedésekbe meggyet teszünk.
Elkészítjük a csokiszószt.
Vízfürdő felett megolvasztjuk a margarint a tejjel,csokival,sóval.
Levesszük a vízről és belekeverjük a porcukrot.
Ráöntjük a meggyekre, de ne csurogjon le!
10-12 perc alatt sül meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése