Ez a muffin tökéletes reggeli, vagy tízórai. Almás fahéjas íze kellemes, a dió már csak a ráadás! :)
Hozzávalók:
40 dkg aprított alma
31 dkg liszt
2 tk fahéj
12,5 dkg barnacukor
6 dkg aprított (vagy darált) dióféle
2 tk szódabikarbóna
330 ml tej
2 tojás
1 tk vaníliaaroma
15 dkg margarin
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Keverjük össze az almát, lisztet, fahéjat, barnacukrot, diót, szódabikarbónát.
Sűrű masszát kapunk,ne ijedjünk meg tőle.
Egy másik tálban keverjük össze a tejet, tojásokat, vaníliaaromát, olvasztott margarint.
Dolgozzuk össze a két masszát és adagoljuk a formákba. (A papìrba beleragad a nagy nedvességtartalma miatt.)
Kb 26 db lesz belőle.
20 perc alatt megsül. (Hülés után összeeshet.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése