Ez egy sütés nélküli desszert, tehát akár hőségben is vállalható lesz. A gesztenyét nagyon szeretem, a keksztől lágyabb lett az íze,a csoki daraboktól pedig izgalmas. Kicsit túl édes és tömény,de egy hétvégi ebéd után tökéletes,vagy egy rohanó hétköznap energia feltöltésnek! :)
Hozzávalók:
27 dkg darált keksz
25 dkg gesztenyemassza
6,5 dkg porcukor
6,5 dkg olvasztott étcsoki
6,5 dkg darabolt étcsoki
1,6 dl tej
Tetejére:
10 dkg étcsoki
1 ek olaj
Elkészítése:
Az összes hozzávalót jól összedolgozzuk, majd folpackkal bélelt formába nyomkodjuk.
A tetejét is fedjük be folpackkal. Tegyük a hűtőbe 1-2 óra hosszat.
Borítsuk ki és vonjuk be olvasztott csokival. (Gőz felett olvasszuk meg a csokit,majd keverjük hozzá az olajat.)
Amint a csoki megdermedt szeletelhető. Én megbolondítottam még pár cukorszívecskével. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése