2018. március 8., csütörtök

Gesztenyés alagút

Ez egy sütés nélküli desszert, tehát akár hőségben is vállalható lesz. A gesztenyét nagyon szeretem, a keksztől lágyabb lett az íze,a csoki daraboktól pedig izgalmas. Kicsit túl édes és tömény,de egy hétvégi ebéd után tökéletes,vagy egy rohanó hétköznap energia feltöltésnek! :)



Hozzávalók:

27 dkg darált keksz
25 dkg gesztenyemassza
6,5 dkg porcukor
6,5 dkg olvasztott étcsoki
6,5 dkg darabolt étcsoki
1,6 dl tej

Tetejére:
10 dkg étcsoki
1 ek olaj

Elkészítése:

Az összes hozzávalót jól összedolgozzuk, majd folpackkal bélelt formába nyomkodjuk.


A tetejét is fedjük be folpackkal. Tegyük a hűtőbe 1-2 óra hosszat.
Borítsuk ki és vonjuk be olvasztott csokival. (Gőz felett olvasszuk meg a csokit,majd keverjük hozzá az olajat.)


Amint a csoki megdermedt szeletelhető. Én megbolondítottam még pár cukorszívecskével. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése