2016. december 14., szerda

Karácsonyi pogácsa

Amikor a férjem meglátta, hogy fenyőfát szaggatok a pogácsa tésztából, megkérdezte, hogy :"Mi ez, karácsonyi pogácsa?" Hát innen lett a név...  :) Egyébként egy vajas pogácsa recept, amit dédinktől kaptam.


Hozzávalók:

24 dkg margarin
36 dkg liszt
2 tojássárgája

2 dkg élesztő
Tej

Tetejére:
1 egész tojás felverve
Sajt, szezámmag, stb.

Elkészítése:

A hozzávalókat jól dolgozzuk el, majd tegyük félre fél órát pihenni.


Lisztezett deszkán nyújtsuk ki és szaggasuk ki karácsonyi formákkal: fenyőfa, csillag, stb. ( Én nyújtottam fél cm-esre és 1 cm-esre is. A vékonyabb nekem, a vastagabb a férjemnek ízlett jobban.)


Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük . Tetejüket egész felvert tojással kenjük meg és szórjuk meg reszelt sajttal, szezámmaggal,stb.


Kb 15 perc alatt megsülnek (szépen pirosodni kezd a sajt a tetejükön ).


Ennyi az egész ! Gyorsan elkészül, tökéletes kiegészítője a sok édes karácsonyi sütinek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése