2016. május 6., péntek

Mogyoróvajas keksz

Egy újabb mogyoróvajas finomság! Ezúttal csésze a mértékegység, ettől kicsit egyszerűbb elkészíteni.


Hozzávalók:

Én mérőpohárral mértem. Egy csésze= 2,5 dl



1/2 csésze olvasztott margarin
1 csésze barnacukor
1 tojás
2 tk vaníliaaroma
3/4 csésze mogyoróvaj
1 1/2 csésze liszt
1 tk szódabikarbóna
Csoki cseppek(darabolt csoki) -ez elhagyható
+
Nagyszemű cukor a forgatáshoz.

Elkészítése:

Az olvasztott margarint keverjük el a cukorral.



Adjuk hozzá a tojást, vaníliát, mogyoróvajat.


Végül forgassuk bele a lisztet és a szódabikarbónát is. 10-15 percre tegyük hűtőbe, addig melegítsük elő a sütőt 175 fokra.


Én a felébe tettem csokicseppeket.(Ugyebár csokiból sosem elég...)


Sütőpapírral bélelt tepsibe golyókat formázunk,amiket cukorba forgatunk.


Villával kicsit lenyomkodjuk.



Kb 10 perc alatt megsülnek. Kicsit piros a széle, akkor jó. Hagyjuk a tepsiben hűlni.


Kész is! Másnap is puha (persze,ha marad belőle..) Kb 40 db lesz ebből a mennyiségből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése