2016. május 18., szerda

Császármorzsa

Nagyon régóta ez alapján a recept alapján készítem a császármorzsát. Az Ízbolygó blogról származik és szerintem elronthatatlan!


Hozzávalók:

3 tojás
1 cs vanillincukor
2 dl tej
12,5 dkg liszt
1 ek vaj
2 ek porcukor

Elkészítése:

Válasszuk szét a tojásokat. A sárgákat a vanillincukorral és a tejjel keverjük ösze.


Keverjük bele a lisztet is.


Verjük fel a tojásfehérjéket habnak.


Óvatosan keverjük bele  masszába.


Forrósítsuk fel a vajat egy nagy serpenyőben.


Öntsük bele a masszát. Közepesnél kisebb lángon süssük aranybarnára.


Vágjuk négy felé és fordítsuk meg.


Fakanállal szaggassuk falatnyi darabokra. Szórjuk meg a porcukorral és süssük készre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése