2016. március 14., hétfő

Fekete-fehér kuglóf

Régen sütöttem már kuglófot, pedig nem bonyolult. Az előkészítés gyorsan megy, csak a sütési idő hosszabb.


Hozzávalók:

25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 cs vanillincukor
1 csipet só
5 tojás
35 dkg liszt
4 csapott tk sütőpor
10 dkg darált mandula (én dióval helyettesítettem)
1 cs vaníliás főzős pudingpor
2 dl tej
2 ek kakaópor

Bevonathoz étcsoki, díszítéshez fehércsoki.

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
A margarint keverjük habosra a cukrokkal és a sóval.


A tojásokat egyenként jól keverjük el a masszában.


A lisztet keverjük el a sütőporral és a pudingporral.


Kétszerre adjuk a masszához a lisztet és a tejet felváltva.


Kenjünk ki zsiradékkal egy kuglófformát és zsemlemorzsát oszlassunk el benne.


Vegyük ketté a masszát és az egyik felébe keverjük bele a dió 2/3-át.


A tészta másik felébe a maradék dió és a kakaópor kerül.


Kanalanként felváltva adagoljuk a formába a masszákat.


Simítsuk el a tetejét és mehet a sütőbe 45 percre.Tűpróbát végezzünk!


Pár percig hagyjuk hűlni a formában, majd borítsuk ki.




Először olvasztott étcsokival vonjuk be a kihűlt kuglófot, majd erre szórjuk rá a fehércsoki forgácsot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése