2017. október 11., szerda

Egyszerű fahéjas sütemény

Tényleg egyszerű ez a sütemény! Kevés hozzávalóból látványos és finom végeredmény születik. Akár nevezhetném bögrés süti variációnak is. :)



Hozzávalók:

(Én mérőpohárral mértem : 2,5 dl=1 csésze)

1,5 csésze cukor
25 dkg lágy margarin
1 cs vanillincukor
3 tojás
3 csésze liszt
1,5 tk sütőpor
1,5 tk szódabikarbóna
3/4 tk só
1,5 csésze tejföl

Töltelék:
1/2 csésze barnacukor
1,5 tk fahéj
1/2 csésze darabolt dió(ezt én kihagytam)

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 165 fokra.
Kenjünk ki margarinnal egy közepes tepsit.


A töltelék hozzávalóit keverjük össze és tegyük félre.


A cukrot, margarint, vanillincukrot és a tojásokat alaposan keverjük össze.


Egy másik tálban keverjük el a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót. Majd felváltva adagolva a tejföllel, keverjük  a tojásos masszához.


A tészta 1/3 -át terítsük a tepsibe. ( vízes kanál hátuljával könnyű elsimítani)


Szórjuk rá a töltlék felét.


Simítsuk rá a tészta második 1/3 -át.


Jöhet a maradék töltelék rá.


Végül a maradék tészta is kerüljön rá.


Kb 40 perc alatt sül meg. Végezzünk tűpróbát!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése