2017. szeptember 15., péntek

Ketchup házilag

Nincs benne mesterséges színezék, tartósítószer, csak a kert finomságai ! Ilyen az igazi házi ketchup !
A Szüleim évek óta ez a recept szerint teszik el télire a ketchup-ot, most itt volt az ideje, hogy én legyek a befőző.. :)


Hozzávalók:

2 kg paradicsom (vagy kb 2 l paszírozott)
0,5 kg paprika
0,3 kg hagyma
0,5 kg alma
0,5 kg sárgarépa
4-5 babérlevél
3-4 szál zeller
0,25 kg cukor
1 tk őrölt bors
1 ek pirospaprika
1 tk őrölt fahéj
1 dl 10%-os ecet
1 tk őrölt bazsalikom
1 ek só

Elkészítése:

A paradicsomot, apróra vágott paprikát, apróra vágott hagymát együtt megfőzzük.


Apróra vágjuk az almát és külön megfőzzük, majd lecsepegtetjük.


A sárgarépát is apróra vágjuk és ezt is külön megfőzzük és lecsepegtetjük.


A paradicsomos főzetet, a főtt almát és a főtt sárgarépát összeöntjük és alaposan összeturmixoljuk.



Hozzáadjuk a fűszereket és fél órát főzzük.


Tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk és száraz dunsztba tesszük kihűlni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése