2016. október 13., csütörtök

Szülinapi bulira játékötlet 5-6 éveseknek

Születésnapi bulira írtam az alábbi "mesejátékot". Remélem ötletet ad azoknak a szülőknek, akiknél nem lesz animátor és beltéri bulit tartanak a gyereküknek.





Természetesen átírható a mese és felhasználható(elvégre közzéteszem :) A végén adok még pár játékötletet.
Én úgy gondolom, hogy 4-5 játék köti le a figyelmüket. Utána jöhet a torta!


Egyszer volt, hol nem volt....(szám,ahányan vannak,legyen most 10 a szám:) jóbarát. Aznap volt egyikük születésnapja. Eldöntötték, hogy együtt megünneplik.



Arra szállt egy madár (vegyünk kezünkbe egy madarat-papír,plüss,lufi,stb-mindegy milyent) és azt mondta Nekik, hogy ha átmennek a Meseerdőn, akkor a túloldalon egy terített asztal és torta várja Őket. A 10 jóbarát útnak indult.
Hirtelen az egyikük észrevesz egy állatot.(magam elé állítok egy gyereket és mutatok Neki egy állatot ábrázoló képet-érdemes több fajta egyszerű állatot vinni-gólya,hal,medve,nyúl,stb)A jóbarát nem akarja megriasztani az állatot ezért elmutogatja a többieknek, hátha kitalálják.(3-4 gyerek "lásson meg" állatot)
A 10 jóbarát folytatja útját a Meseerdőn át. Hirtelen erős szél kerekedik. Fúj balról (jobbra dől mindenki-érdemes egy gyereket magunk elé állítani), fúj jobbról (balra dőlünk), fúj előről (hátra dőlünk), egyszer csak forgószél lesz (tengelyük körül forognak). Majd amilyen gyorsan kerekedett, olyan gyorsan szélcsend lett.
A 10 jóbarát pihen egy kicsit, majd folytatja útját a Meseerdőn át.
Ahogy így mennek, mendegélnek, összetalálkoznak egy oroszlánvadásszal.(magam elé választok egy gyereket vadásznak) Az oroszlánvadász megkéri a jóbarátokat, hogy kísérjék el vadászni.Átvágnak együtt egy magas fűves mezőn (magas térdemelést utánozunk), átúsznak egy folyón (úszó mozdulatok), utat vágnak a dzsungelen át (vagdalózó mozdulatok), óvatosan átkelnek egy függőhídon (mintha kötélen mennénk a levegőben),felmásznak egy hegyre (mászó mozdulatok) ,végül elérnek egy sűrű bozótoshoz. Az oroszlánvadász óvatosan kidugja a fejét, elkiáltja magát:-Futás oroszlán! (tartsunk hatásszünetet a kiáltás előtt,majd futhatnak a gyerekek)
Miután a 10 jóbarát megmenekült az oroszlántól, folytatja útját a Meseerdőn át. Egyszer csak egy hegy állja útjukat. (Építőkockákból különböző magasságú tornyokat építettem előre.Érdemes annyi "hegyet" építeni, ahány gyerek játszik.Műanyag-gumi golyókkal kell a "hegyeket" lerombolni gurítással.) Úgy döntenek együtt ledöntik az útjukba került akadályt. Együttes erővel sikerül szabaddá tenni az utat.(egymás után gurítsanak)
A 10 jóbarát együtt folytatja útját a Meseerdőn át. Ahogy mennek,mendegélnek egy folyó állja útjukat, amin kis szigetecskék vannak.(Újságpapír lapok a szigetecskék.Annyi sziget legyen, amennyi gyerek van, de csak 2-3 dupla oldalas újságpapír legyen, a többi fél oldalas.) A jóbarátok rálépnek a szigetekre.A folyó hirtelen áradni kezd és ellep egy szigetet (az egyik gyerek alól vegyük ki a papírt, de fontos, hogy először a fél oldalakat szüntessük meg)Ám a jóbarátok a bajbajutott társuknak segítenek és befogadják egy másik szigetre. A folyó egyre csak árad és árad...(sorban húzzuk ki a papírokat a gyerekek alól, míg végül 2 szigetecskén lesz az összes). Egyszerre a folyó lecsillapodik, békésen csordogál tovább. A 10 jóbarát szerencsésen átjut a túlpartra, ahol várja őket a madár.(ismét vegyük kezünkbe a madarat)



Nagyon bátrak voltatok 10 jóbarát. Együtt átjutottatok a Meseerdőn. A jutalmatok a terített asztal és a torta!



Nem tudtam több képet mellékelni, mert nem szerettem volna a gyerekeket közzétenni. A tortás képen a fiam szemmel láthatóan zavarban volt...:)

Végül jöjjön még pár játékötlet:

"Adok nektek valamit"-a narrátor azt mondja:Adok nektek egy könyvet!-amire minden gyereknek úgy kell tennie, mintha olvasna. Újból mondja:Adok nektek egy könyvet és egy fésűt!-mire olvasni és fésülködni kell. Egyre több cselekvés jön, az nyer,aki nem zavarodik össze.

A bátrabb szülők akadálypályát is építhetnek:asztal alatt,széken át,kifeszített kötél alatt,,stb

Célbadobálás. Ez lehet profi darts-os(persze nem tűvéggel!) és lehet zoknigombóc vödörbe,karika dobálás,stb.

Lelógatott csoki,süti,stb csak szájjal való evése (kezet hátrafogni)

Székfoglaló. Zene szól, amikor elhallgat, akkor le kell ülni egy székre. Mindig egyet kiveszünk. Akinek nem jut hely, kiesik.

Fatorony építés. Ki tud magasabbra építeni egysorosan ?

Lufifújó verseny.

Találós kérdések.....stb

Nagyon jó szórakozást! Tudom, hogy gürcösebb, mintha animátor lenne, de megéri!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése