2016. szeptember 20., kedd

Almás pite

Ez a recept a férjem nagymamájától származik. Sok-sok éve én is ez alapján készítem az almás pitét, változtatás nélkül!


Hozzávalók:

40 dkg liszt
10 dkg cukor
25 dkg margarin
1 tojás
1/2 cs sütőpor
1-2 ek tejföl
Csipet só

Töltelék:
Kb 1,2 kg alma (pucolva, nagy lyukú reszelőn lereszelve)
2-3 tk őrölt fahéj
3-4 ek cukor
1 cs pudingpor (főzős)

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Adjuk az almához a fahéjat, cukrot, pudingport és alaposan keverjük el.


Dolgozzuk össze a tészta hozzávalóit.(akkor jó, ha elválik a táltól)
A tészta felét nyújtsuk egy 29x21 cm-es tepsibe(vagy hasonló méretűbe:)


Oszlassuk el rajra egyenletesen a tölteléket.


Nyújtsuk rá a másik adag tésztát.
Villával szúrkáljuk meg a tetejét.


Kb 40 perc alatt megsül.(a szélei aranybarnák lesznek)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése