2016. június 2., csütörtök

Szilvás gombóc (és nudli...)

Szilvás gombócot és nudlit rendelt a család ebédre. Kicsit hosszadalmas elkészíteni,de megéri. Érdemes hétvégére időzíteni. Ez is egy klasszikus, visszatérő gyerekkori kedvenc!



Hozzávalók:

Krumpli (kb 6 db közepes)
Liszt
1 db Tojás
Zsemlemorzsa( kb 15-20 dkg)
Szilva(cukor,fahéj a beleforgatáshoz)

Elkészítése:

Főzzük meg a krumplit.



Pirítsuk meg a zsemlemorzsát kevés olajon egy lábosban,míg hűl a krumpli.


A krumplit gyúrjuk össze egy tojással és liszttel.  A krumplitól függ,hogy mennyi liszt kell hozzá. Nyújtható tésztát kell kapnunk,de ne legyen kemény.


Kinyújtjuk és felkockázzuk.


A szilvát kimagozzuk és fahéjas cukorba forgatjuk.


A kockákra helyezzük és gombócokat formázunk belőle.


Most jöhet egy kis nudli formázás is. Ezt nyugodtan bízzuk a gyerekekre.


Bő,forró vízben kifőzzük a gombócokat. Egy idő után feljönnek a víz tetejére,ezután még egy-két percig hagyjuk főni. Egyből forgassuk bele  pirított morzsába.(lehet cukrozott darált mákba is forgatni)


Lehet eperrel,vagy sárgabarackkal is tölteni. Tudom,hogy nem adtam pontos mennyiséget,de tényleg a krumpli vizességétől függ a liszt mennyisége.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése