2016. január 30., szombat

Hegyvidéki remete szelet

Kipróbáltam egy újabb sütit a "sütis gyilkosságos" könyvekből. Ezúttal sem csalódtam! Az alsó réteg ropogós, a felső finom,puha csokis. Kell ennél több?



Hozzávalók:

15 dkg puha margarin
7 dkg porcukor
1/4 tk só
20 dkg liszt


4 tojás
15 dkg olvasztott margarin
15 dkg kristálycukor
1 tk sütőpor
1/4 tk só
8 dkg liszt
10 dkg olvasztott csoki

5 dkg porcukor

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A margarint a porcukorral,sóval keverjük ki, majd adjuk hozzá a lisztet is.


Kikent tepsibe kézzel egyengessük bele a tésztát.
Süssük 15 percig,majd vegyük ki, de ne zárjuk el a gázt.(míg sül,addig elkészül a felső réteg)


Verjük fel a tojást és keverjük el a cukorral és az olvasztott margarinnal.


Olvasszuk meg a csokit és a liszttel,sóval,sütőporral együtt keverjük el.


Öntsük a megsült omlós tésztára egyenletesen. 20-25 percre mehet vissza a sütőbe.



Melegen hintsük meg a porcukorral és szeleteljük fel.


Laktató,ízletes süti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése