2016. január 8., péntek

Áfonyás ropogós

Arányaiban nagy mennyiségű zabpelyhet tartalmaz ez a süti, szóval akár egészségesnek is lehetne mondani. Az áfonya szerintem az egyik legfinomabb nassolnivaló és a sütiben lévő cukrot lehet helyettesíteni kinek a szája íze szerint más alternatívákkal is. ( csak az arányokra kell figyelni !)


Hozzávalók:

25 dkg margarin
30 dkg kristálycukor
2 tk vaníliaaroma
1/2 tk só
1 1/2 tk szódabikarbóna
2 nagy tojás
33 dkg liszt
10 dkg aszalt áfonya
17 dkg zabpehely ( darálva )

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
Olvasszuk meg a margarint és adjuk hozzá az aromát,cukrot,tojásokat.



Egy másik tálban keverjük össze a lisztet,sót,szódabikarbónát,
áfonyát, zabot.



( Én véletlenül a cukrot is ide tettem.) A két elegyet keverjük össze.


Diónyi halmokat tegyünk egy sütőpapírral bélelt tepsibe.


10-12 perc alatt megsül. A tepsiben hagyjuk kb 2 percet hűlni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése