2017. augusztus 23., szerda

Rizsfelfújt

Egy régi klasszikus ! Ritkán sütöm és igazából nem is tudom, hogy miért. Hiszen finom, laktató és variálható is.


Hozzávalók:

12 dkg rizs
0,5 l tej
1 dl víz
2 tojás
10 dkg cukor
1 tk liszt
2 dkg vaj
reszelt citromhéj
5 dkg mazsola

Elkészítése:

A rizst a vízzel elkevert tejben a cukor felével, a citromhéjjal felforraljuk és a tűzhely szélére húzva hagyjuk, hogy a szemek megduzzadjanak.



A tojássárgáját a vajjal elkeverjük.


Hozzáadjuk a kihűlt rizshez.


Hozzákeverjük a lisztet és a felvert habot.(Itt keverjük bele a mazsolát is, de én ezt kihagytam)


Vajazott, morzsázott formába öntjük.


Kb 175 fokon 30-40 percig sütjük.


Amikor langyos kiborítjuk és meghinthetjük porcukorral.
Mi lekvárral tálaljuk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése