2017. augusztus 9., szerda

Foszlós,tejes kalács

Szeretjük a kalácsokat. Ez egy fantasztikus recept. Puha még napok múlva is, feltéve, ha marad belőle...:)


Hozzávalók:

1 kg rétesliszt
8 dkg kristálycukor
10 dkg margarin
9 dl tej
3 dkg porélesztő
1 kk só

Elkészítése:

A hozzávalókat jól összedolgozzuk, kidagasszuk. Letakarva langyos helyen legalább a kétszeresére kelesztjük.


Lisztezett deszkára borítjuk és négybe vágjuk.
Mindegyik részt kisodorjuk.


Megfonjuk a kalácsot. Végeit összenyomjuk.


Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük,kelesztjük még fél órát,majd olvasztott margarinnal megkenjük. Amennyiben felvert egész tojással és porcukorral is megkenjük, akkor barnás lesz a teteje.
(Keskenyebb tepsiben nem fog szétterülni, hanem felfele fog kelni!)


Előmelegítjük a sütőt 120-150 fokra.
Kb 45-60 perc alatt sül készre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése