2016. július 22., péntek

Fejtett cseresznye (meggy) eltevése

Régóta ezzel a módszerrel teszem el télire a cseresznyét és a meggyet. Felhasználható süteményekbe, gyümölcs leveshez, szószhoz,stb. Kemény marad az üvegben.


Hozzávalók:

Csresznye(meggy)
Kilónként 20 dkg kristálycukor(a meggyhez 30 dkg kilónként)
Szalicil
Ecet

Elkészítése:

Áztassuk be a cseresznyét(hogy  "kukactalanítsuk") és mossuk meg alaposan, válogassuk ki!


Magozzuk ki a gyümölcsöt és mérjük le.


Öntsük egy tálba és szórjuk rá a cukrot, 1-2 ek ecetet (ettől marad kemény), 1-2 ek szalicilt. Hagyjuk állni 12-24 órát, időnként keverjük meg.


12-24 óra múltán levet fog ereszteni.(én este teszem a tálba, így reggelre-délelőttre levet ereszt)


Mosott, fertőtlenített üvegekbe merjük. Rázzuk össze, hogy szorosan legyenek benne a szemek.


Öntsük fel a lével, hogy felérje a gyümölcsöt.


Zárjuk le az üvegeket és mehet a spájz polcra. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése