Szilvás gombócot és nudlit rendelt a család ebédre. Kicsit hosszadalmas elkészíteni,de megéri. Érdemes hétvégére időzíteni. Ez is egy klasszikus, visszatérő gyerekkori kedvenc!
Hozzávalók:
Krumpli (kb 6 db közepes)
Liszt
1 db Tojás
Zsemlemorzsa( kb 15-20 dkg)
Szilva(cukor,fahéj a beleforgatáshoz)
Elkészítése:
Főzzük meg a krumplit.
Pirítsuk meg a zsemlemorzsát kevés olajon egy lábosban,míg hűl a krumpli.
A krumplit gyúrjuk össze egy tojással és liszttel. A krumplitól függ,hogy mennyi liszt kell hozzá. Nyújtható tésztát kell kapnunk,de ne legyen kemény.
Kinyújtjuk és felkockázzuk.
A szilvát kimagozzuk és fahéjas cukorba forgatjuk.
A kockákra helyezzük és gombócokat formázunk belőle.
Most jöhet egy kis nudli formázás is. Ezt nyugodtan bízzuk a gyerekekre.
Bő,forró vízben kifőzzük a gombócokat. Egy idő után feljönnek a víz tetejére,ezután még egy-két percig hagyjuk főni. Egyből forgassuk bele pirított morzsába.(lehet cukrozott darált mákba is forgatni)
Lehet eperrel,vagy sárgabarackkal is tölteni. Tudom,hogy nem adtam pontos mennyiséget,de tényleg a krumpli vizességétől függ a liszt mennyisége.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése