Hozzávalók:
4 tojás
25 dkg cukor
10 dkg olaj
10 dkg víz
25 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
2 ek kakaópor+1 ek olaj
Krém:
1 cs eper pudingpor
0,5 l tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
Máz:
18 dkg porcukor
3 ek kakaópor
3 ek forró víz
2 dkg margarin
Elkészítése:
A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral,vízzel,olajjal.
Hozzákeverjük a felvert tojásfehérjéket.
Kizsírozunk(margarinozunk) és zsemlemorzsázunk egy őzgerinc formát. ( Én most gyümölcskenyér formában sütöttem.)
Elfelezzük a tésztát és az egyik felét a formába öntjük. (Én a felezést úgy oldom meg, hogy egy merőkanál a formába, egy a tojásfehérjehabos tálba...)
Előmelegített 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt megsül.
Kiborítjuk hűlni, majd újból kikenjük és morzsázzuk a formát.
A maradék tésztába belekeverjük a kakaóport és az olajat.
A formába öntjük és megsütjük. Vigyázzunk,mert lehet,hogy ez gyorsabban megsül!
A krémhez felfőzzük a pudingport cukor nélkül és kihűtjük.
A puha margarint kikeverjük a porcukorral.
A két krémet jól összedlgozzuk.
A kihült sütiket ujjnyi vastagra vágjuk és a krémmel felváltva összeragasztjuk.
Elkészítjük a mázat. Gázon megolvasztjuk a porcukrot a kakaóporral,vízzel,majd levesszük a tűzről és belekeverjük a margarint. Hagyjuk hűlni a mázt pár percet.
Bevonjuk a sütit és hagyjuk megdermedni.
Átlósan szeleteljük,mert így adja ki a "színeit" és az ízét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése