Idén kipróbáltam az eperbefőttet. Olyan szépek az üvegben...
Mint kiderült, nem bonyolult elkészíteni. Így lett egy újabb epervariáció télre (persze,ha kibírjuk addig).
Hozzávalók:
1 kg eper
50 dkg cukor
4 dl víz
Elkészítése:
A megmosott, csumázott epreket tiszta üvegekbe tesszük.
Elkészítjük a szirupot a vízből és a cukorból. (Kb 5-6 perc ).
Az eprekre öntjük.
Lezárjuk és felfordítva száraz dunsztba tesszük kihűlni.
A befőttel egy időben készült epres-rebarbarás pite is. Az alábbi linken eléritek a receptemet egy korábbi bejegyzésemről:
http://sutiesmas.blogspot.hu/2015/05/eper-szezon-van-ezert-egy-epres-pitevel.html
További recepteket találtok, ha az eper szóra rákerestek a blogon. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése