2016. június 10., péntek

Eperbefőtt

Idén kipróbáltam az eperbefőttet. Olyan szépek az üvegben...
Mint kiderült, nem bonyolult elkészíteni. Így lett egy újabb epervariáció télre (persze,ha kibírjuk addig).


Hozzávalók:

1 kg eper
50 dkg cukor
4 dl víz

Elkészítése:

A megmosott, csumázott epreket tiszta üvegekbe tesszük.


Elkészítjük a szirupot a vízből és a cukorból. (Kb 5-6 perc ).


Az eprekre öntjük.


Lezárjuk és felfordítva száraz dunsztba tesszük kihűlni.


A befőttel egy időben készült epres-rebarbarás pite is. Az alábbi linken eléritek a receptemet egy korábbi bejegyzésemről:
http://sutiesmas.blogspot.hu/2015/05/eper-szezon-van-ezert-egy-epres-pitevel.html


További recepteket találtok, ha az eper szóra rákerestek a blogon. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése