Ez a recept egy régi kolléganőmtől származik. Nem gyakran sütöm meg, pedig igazi "telitalálat" süti. Piskóta tészta, gesztenyés-csokipudingos krém, csokiforgács...ezek önmagukért beszélnek!
Hozzávalók:
5 db tojás
2 ek víz
7 ek kristálycukor
7 ek liszt
1/2 cs sütőpor
2 cs csokoládés pudingpor
0,5 l tej
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
25 dkg gesztenyemassza
Rumaroma
Elkészítése:
Először érdemes a pudingporokat a tejjel felfőzni, hogy legyen ideje kihűlni.
Melegítsük elő a sütőt kb 175-180 fokra.
Következhet a piskóta.
A sárgákat a vízzel, cukorral keverjük jól el.
Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport.
Végül a felvert tojásfehérjét is keverjük bele.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (30×22cm) öntjük.
Tűpróbáig süssük.(ne legyen ragacsos a beleszúrt tű,vagy fogpiszkáló)
Hagyjuk kihűlni.
Készítsük el a krémet.
A lágy margarint először a porcukorral és rumaromával keverjük jól el.
Adjuk hozzá a kiolvadt gesztenyemasszát.
Végül keverjük jól el a kihűlt pudinggal.
A kihűlt piskótára kenjük rá a krémet.
Szórjuk meg a tetejét reszelt csokival és kész is a sütemény!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése