Ez a kalács nagyon kakaós, nagyon puha, nagyon finom, nagyon-nagyon-nagyon...
Hozzávalók:
60 dkg liszt
2 ek olaj
5 dl tej
3 tojássárgája
5 dkg élesztő
1,5 kk só
Krém:
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 cs vanillincukor
3 ek kakaópor
Instant kakaópor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és langyos helyre tesszük kelni.(nyúlós,szinte folyós a tészta,ne ijedjünk meg!)
Amikor megkelt 6 részre osztjuk.
Elkészítjük a krémet, vagyis jól kikeverjük a margarint a hozzávalókkal. :)
Kinyújtjuk a 6 kis cipót egyesével vékonyra és megkenjük a krémmel.
Még hintünk rá az instant kakaóporból is.(biztos,ami biztos,hogy jó kakaós legyen)
Feltekerjük és 3-at összefonunk. ( A végét nyomjuk össze.)
Közepes tepsibe tesszük,hogy tudjon kelni,de ne terüljön el nagyon.
Körülbelül 20 pec alatt megkel. Addig melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
Kenjük meg a kalácsok tetejét egész tojással és kb 40 perc alatt megsül.
Akkor jó,ha aranybarna a teteje. Végezzünk tűpróbát!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése