2016. március 30., szerda

Répatorta

Először sütöttem répatortát Húsvétra, de ezentúl nem csak "sátoros" ünnepen lesz, mert nagyon finom!


Hozzávalók:

30 dkg rétesliszt
3 tojás
35 dkg reszelt nyers sárgarépa
1,5 dl olaj
25 dkg porcukor
1 cs vanillincukor
1 tk fahéj
1 cs sütőpor

Krém:

25 dkg mascarpone sajtkrém
10 dkg fehér csokoládé
0,5 dl habtejszín

Díszítéshez marcipán.

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Keverjük jól el a tojássárgákat a porcukorral és az olajjal.


Adjuk hozzá a sárgarépát,lisztet,sütőport,vanillincukrot.


Végül a fahéjat és a felvert tojásfehérjét is forgassuk bele.


Öntsük tortaformába.


Kb 35-40 perc alatt sül meg, de végezzünk tűpróbát! Hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd tortarácson hűtsük ki teljesen.


A krémhez olvasszuk meg a csokit a tejszínnel és hűtsük ki teljesen!


Keverjük össze az olvasztott csokit a mascarponéval. Én 15 percre ezután hűtőbe tettem.


Vágjuk keresztbe ketté a tortát.


A hülések közben elkészítettem a dekorációt ételfestékkel színezett marcipánból.



Az alsó lapot kenjük meg a krém harmadával.


Jöhet rá a felső lap és körben is vonjuk be vékonyan a krémmel.


Végül dekoráljuk és már szeletelhető is...:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése