Először sütöttem répatortát Húsvétra, de ezentúl nem csak "sátoros" ünnepen lesz, mert nagyon finom!
Hozzávalók:
30 dkg rétesliszt
3 tojás
35 dkg reszelt nyers sárgarépa
1,5 dl olaj
25 dkg porcukor
1 cs vanillincukor
1 tk fahéj
1 cs sütőpor
Krém:
25 dkg mascarpone sajtkrém
10 dkg fehér csokoládé
0,5 dl habtejszín
Díszítéshez marcipán.
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Keverjük jól el a tojássárgákat a porcukorral és az olajjal.
Adjuk hozzá a sárgarépát,lisztet,sütőport,vanillincukrot.
Végül a fahéjat és a felvert tojásfehérjét is forgassuk bele.
Öntsük tortaformába.
Kb 35-40 perc alatt sül meg, de végezzünk tűpróbát! Hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd tortarácson hűtsük ki teljesen.
A krémhez olvasszuk meg a csokit a tejszínnel és hűtsük ki teljesen!
Keverjük össze az olvasztott csokit a mascarponéval. Én 15 percre ezután hűtőbe tettem.
Vágjuk keresztbe ketté a tortát.
A hülések közben elkészítettem a dekorációt ételfestékkel színezett marcipánból.
Az alsó lapot kenjük meg a krém harmadával.
Jöhet rá a felső lap és körben is vonjuk be vékonyan a krémmel.
Végül dekoráljuk és már szeletelhető is...:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése