Régen sütöttem már kuglófot, pedig nem bonyolult. Az előkészítés gyorsan megy, csak a sütési idő hosszabb.
Hozzávalók:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 cs vanillincukor
1 csipet só
5 tojás
35 dkg liszt
4 csapott tk sütőpor
10 dkg darált mandula (én dióval helyettesítettem)
1 cs vaníliás főzős pudingpor
2 dl tej
2 ek kakaópor
Bevonathoz étcsoki, díszítéshez fehércsoki.
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
A margarint keverjük habosra a cukrokkal és a sóval.
A tojásokat egyenként jól keverjük el a masszában.
A lisztet keverjük el a sütőporral és a pudingporral.
Kétszerre adjuk a masszához a lisztet és a tejet felváltva.
Kenjünk ki zsiradékkal egy kuglófformát és zsemlemorzsát oszlassunk el benne.
Vegyük ketté a masszát és az egyik felébe keverjük bele a dió 2/3-át.
A tészta másik felébe a maradék dió és a kakaópor kerül.
Kanalanként felváltva adagoljuk a formába a masszákat.
Simítsuk el a tetejét és mehet a sütőbe 45 percre.Tűpróbát végezzünk!
Pár percig hagyjuk hűlni a formában, majd borítsuk ki.
Először olvasztott étcsokival vonjuk be a kihűlt kuglófot, majd erre szórjuk rá a fehércsoki forgácsot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése