Télen is van mivel feltölteni a spájzot! A narancs dzsemnek ilyenkor van "szezonja".
Hozzávalók:
4 nagyméretű narancs(kb 1 kg)
1,5 l víz
1 citrom leve
1 kg cukor
1 cs 3:1 dzsemfixáló
Elkészítése:
A narancsokat alaposan megmossuk és feldaraboljuk. A héja is kell bele. Én ki szoktam szedni a fehér részt, mert keserű lehet tőle a lekvár. A narancs húsát nagyobb, a héját kisebb darabokra vágom.
Egy nagy lábosba öntjük a darabolt narancsot és a vizet. Egy éjszakát állni hagyjuk.
Másnap feltesszük főzni fedő nélkül. Kb 2 órát főzzük.
Botmixerrel összeturmixoljuk ízlés szerint.
Beleöntjük a cukrot és 20 percig főzzük, gyakran kevergetve.
Végül a dzsemfixet is belekeverjük és még 2 percig főzzük.
Üvegekbe töltjük és 5 percre fejre állítjuk őket.
Már csak a kóstolás van vissza...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése