Ez már a harmadik fajta torta, ahol gesztenyekrém van tölteléknek. A Kockás és a Macis után itt a vajas piskótás-fehércsokis tetejű!
Hozzávalók:
Piskótához:
9 dkg margarin
6 tojás
17,5 dkg porcukor
15 dkg liszt
Krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
1,5 dl habtejszín
1 ek porcukor
7 dkg margarin
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
Olvasszuk fel a margarint.
A tojássárgákat a cukorral gőz felett habosra keverjük.
Belekeverjük a lisztet.
Hozzáadjuk a margarint.
Végül a felvert fehérjét is beleforgatjuk.
Zsírozott, lisztezett (vagy szilikon) formába töltjük. Kb 20-30 percig sütjük. Tűpróba!
Pár percig a formában hagyjuk pihenni.
Majd rácson teljesen kihűtjük.
Keresztben kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.(kevés krémet hagyjunk az oldalát bekenni)
Krém:
A porcukrot habosítsuk fel a margarinnal, majd keverjük bele a gesztenyemasszát. Végül a felvert tejszínnel lazítsuk fel.
Az oldalát morzsával szorjuk be, a tetejére olvasztott fehércsokoládé kerül. Díszítésnek étcsokoládé forgácsot választottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése