2016. április 14., csütörtök

Gesztenyekrémes torta variáció

Ez már a harmadik fajta torta, ahol  gesztenyekrém van tölteléknek. A Kockás és a Macis után itt a vajas piskótás-fehércsokis tetejű!




Hozzávalók:

Piskótához:
9 dkg margarin
6 tojás
17,5 dkg porcukor
15 dkg liszt

Krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
1,5 dl habtejszín
1 ek porcukor
7 dkg margarin

Elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
Olvasszuk fel a margarint.
A tojássárgákat a cukorral gőz felett habosra keverjük.


Belekeverjük a lisztet.


Hozzáadjuk a margarint.


Végül a felvert fehérjét is beleforgatjuk.


Zsírozott, lisztezett (vagy szilikon) formába töltjük. Kb 20-30 percig sütjük. Tűpróba!


Pár percig a formában hagyjuk pihenni.


Majd rácson teljesen kihűtjük.


Keresztben kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.(kevés krémet hagyjunk az oldalát bekenni)
Krém:
A porcukrot habosítsuk fel a margarinnal, majd keverjük bele a gesztenyemasszát. Végül a felvert tejszínnel lazítsuk fel.


Az oldalát morzsával szorjuk be, a tetejére olvasztott fehércsokoládé kerül. Díszítésnek étcsokoládé forgácsot választottam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése