2016. április 4., hétfő

Farsangi fánk

Tudom, hogy vége a farsangi szezonnak, de a "fánkszezonnak" soha nincs vége! :) Ez a recept nem a gyors receptjeim közül való, viszont megéri a rá szánt időt!


Hozzávalók:

50 dkg liszt (én 30 dkg kelt tészta lisztet és 20 dkg sima lisztet használtam)
2,5 dl tej
3 dkg élesztő
5 dkg porcukor
6 tojássárgája
1 csipet só
6 dkg lágy margarin

Elkészítése:

A lisztet egy  tálba szitáljuk és mélyedést készítünk a közepébe.


1 dl langyos tejben elkeverjük az élesztőt és 1 kk porcukrot.


A mélyedésbe öntjük és befedjük liszttel. Kétszeresére kelesztjük.



Hozzáadjuk a maradék lanyos tejet, cukrot, sót, tojássárgákat és jól eldolgozzuk.


Végül beledolgozzuk apránként a margarint is és kétszeresére kelesztjük lefedve.



Lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk és szaggatjuk. Tetejét olajjal vékonyan megkenjük és újból kelesztjük.
Míg kel előkészítjük az olajat, hogy forró legyen!




Közepükbe ujjunkkal mélyedést nyomunk és forró olajban kisütjük.


Papírtörlőn felitatjuk a felesleges olajat róluk. Porcukorral és lekvárral kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése