Hozzávalók:
Piskóta:
4 tojás
10 dkg cukor
1/2 cs sütőpor
10 dkg liszt
1 1/2 ek olaj
Krém:
20 dkg porcukor
2 ek forró víz
25 dkg mascarpone sajt
1 cs habfixáló
Összeállításhoz:
3 ek narancslikőr
Eperlekvár
Egy marék eper
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Keverjük el a tojássárgákat a cukorral.
Dolgozzuk össze a liszttel,sütőporral,olajjal.
Végül óvatosan lazítsuk fel a felvert fehérjével.
Sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe öntsük.
Kb 10-15 perc alatt megsül. Vigyázzunk, ne süssük túl!
Locsoljuk meg likőrrel és hagyjuk kihűlni. (Én vizezett narancsaromával szoktam meglocsolni.)
Vágjuk fel 6 csíkra.
Vastagon kenjük meg a lekvárral.
Jöhet a tekerés! Érdemes egy középső csíkkal kezdeni, majd a széleivel folytatni.
Oldalára fektetjük és kész is a tortaalap.
Helyezzük a végleges helyére.
Keverjük el a porcukrot a vízzel(, majd a többi hozzávalóval is.)
Lassan vonjuk be a torta tetejét, majd az oldalát is, hagyva időt a dermedésnek is.
Ezt a receptet (minimális módosítással) Stahl Juditnál találtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése