2016. április 20., szerda

Epres spiráltorta

Tavaly készítettem először ilyen tortát a férjem születésnapjára. Ő nagyon szereti az epret, de nem akartam megint gyümölcstortával meglepni, így ez lett az új szülinapi torta.


Hozzávalók:

Piskóta:
4 tojás
10 dkg cukor
1/2 cs sütőpor
10 dkg liszt
1 1/2 ek olaj

Krém:
20 dkg porcukor
2 ek forró víz
25 dkg mascarpone sajt
1 cs habfixáló

Összeállításhoz:
3 ek narancslikőr
Eperlekvár
Egy marék eper

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Keverjük el a tojássárgákat a cukorral.


Dolgozzuk össze a liszttel,sütőporral,olajjal.


Végül óvatosan lazítsuk fel a felvert fehérjével.


Sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe öntsük.


Kb 10-15 perc alatt megsül. Vigyázzunk, ne süssük túl!


Locsoljuk meg  likőrrel és hagyjuk kihűlni. (Én vizezett narancsaromával szoktam meglocsolni.)


Vágjuk fel 6 csíkra.


Vastagon kenjük meg a lekvárral.


Jöhet a tekerés! Érdemes egy középső csíkkal kezdeni, majd a széleivel folytatni.


Oldalára fektetjük és kész is a tortaalap.


Helyezzük a végleges helyére.


Keverjük el a porcukrot a vízzel(, majd a többi hozzávalóval is.)


Lassan vonjuk be a torta tetejét, majd az oldalát is, hagyva időt a dermedésnek is.
Ezt a receptet (minimális módosítással) Stahl Juditnál találtam.



Már csak a díszítés van hátra. Eperszemek kerülnek a tetejére és kész is !



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése