2015. június 21., vasárnap

Stollwerk krémes

Ez a sütemény , a négy lap ellenére is , gyorsan elkészül. Pár óra múlva már fogyasztható is.


Hozzávalók:

35 dkg liszt
1 tojás
5 dkg margarin
1 kk szódabikarbóna
15 dkg cukor
kevés tej

Krém :

6 dl tej
4 ek liszt
25 dkg margarin
30 dkg porcukor
rum ( vagy aroma )
kakaópor

Máz:

Tortabevonó

Elkészítés:

A hozzávalókat összedolgozzuk és négy egyenlő részre osztjuk.


Előmelegített sütőben ( gáz 4-5 , kb 8-10 perc) lapokat sütünk belőlük.


A krémhez a tejet a liszttel felfőzzük és kihűtjük.



A porcukrot a margarinnal habosra keverjük és a kihűlt krémmel összedolgozzuk.
1/3-ba kakaóport , 1/3-ba rumot ( vagy aromát ) keverünk.
Az első lapra a kakaós krémet kenjük.


Második lap rá , majd a rumos krém.


Harmadik lap és a sima krém következik.


Negyedik lap és végül a csokimáz. Én most nem simítottam el egyenletesre a mázat, hanem hagytam "rusztikusan " .



Egy kicsit kell puhulnia a tésztának és dermednie a krémeknek,de tényleg pár óra múlva vágható !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése