Hozzávalók:
35 dkg liszt
1 tojás
5 dkg margarin
1 kk szódabikarbóna
15 dkg cukor
kevés tej
Krém :
6 dl tej
4 ek liszt
25 dkg margarin
30 dkg porcukor
rum ( vagy aroma )
kakaópor
Máz:
Tortabevonó
Elkészítés:
A krémhez a tejet a liszttel felfőzzük és kihűtjük.
A porcukrot a margarinnal habosra keverjük és a kihűlt krémmel összedolgozzuk.
1/3-ba kakaóport , 1/3-ba rumot ( vagy aromát ) keverünk.
Az első lapra a kakaós krémet kenjük.
Második lap rá , majd a rumos krém.
Harmadik lap és a sima krém következik.
Negyedik lap és végül a csokimáz. Én most nem simítottam el egyenletesre a mázat, hanem hagytam "rusztikusan " .
Egy kicsit kell puhulnia a tésztának és dermednie a krémeknek,de tényleg pár óra múlva vágható !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése