2015. június 14., vasárnap

Eper szüret 2. felvonás

Második körös eper szedésre ezúttal a család pasijai mentek , nekem a feldolgozás maradt.



Először a lekvárokat készítettem el , majd jöhetett a szörp.

A lekvárt a múltkor leírt módon , tartósítószer nélkül készítettem el. A szörpöt pedig a következő módon :

2 kg eperhez 30 dkg kristálycukor , 20 dkg méz , 1,5 liter víz kell.

Az epret megmossuk és a cukorral , vízzel lassú lángon feltesszük főzni. Én összetörtem az epret krumplinyomóval , így rövidebb ideig kell főzni , forrástól számítva 5 percig. ( ha nincs összetörve, akkor 10 percig )



Átpaszírozzuk úgy , hogy lehetőleg csak a magok maradjanak.
Levesszük a gázról és belecsurgatjuk a mézet. Jól elkeverjük és újból főzzük lassú lángon 2-3 percig.

Ezután már csak az üvegekbe töltés maradt hátra. Pár percre fejre állítjuk az üvegeket , majd hagyjuk kihűlni őket. Felbontás után hűtőszekrényben tartsuk !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése