Először a lekvárokat készítettem el , majd jöhetett a szörp.
A lekvárt a múltkor leírt módon , tartósítószer nélkül készítettem el. A szörpöt pedig a következő módon :
2 kg eperhez 30 dkg kristálycukor , 20 dkg méz , 1,5 liter víz kell.
Az epret megmossuk és a cukorral , vízzel lassú lángon feltesszük főzni. Én összetörtem az epret krumplinyomóval , így rövidebb ideig kell főzni , forrástól számítva 5 percig. ( ha nincs összetörve, akkor 10 percig )
Átpaszírozzuk úgy , hogy lehetőleg csak a magok maradjanak.
Levesszük a gázról és belecsurgatjuk a mézet. Jól elkeverjük és újból főzzük lassú lángon 2-3 percig.
Ezután már csak az üvegekbe töltés maradt hátra. Pár percre fejre állítjuk az üvegeket , majd hagyjuk kihűlni őket. Felbontás után hűtőszekrényben tartsuk !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése