Ez az év sütőtökkel árasztotta el Mamiék kertjét. Nagyon szeretem a sűlt variációt, de most kipróbáltam a lekvárt is! Szerintem nem klasszikus lekvár lett, mert kicsit szálasra hagytam a pürésítésnél, viszont az íze igazán különlegesen finom!
Hozzávalók:
1,4 kg pucolt tök
1 citrom reszelt héja és leve
1 narancs reszelt héja és leve
1 narancs kockázott belseje
1 kk őrölt gyömbér
1 tk vanília aroma
30 dkg cukor
1 dl víz
Elkészítése:
Daraboljuk fel a tököt és 180 fokon süssük jól meg. Ez kb 1-1,5 óra
A sütőtökök belsejét a többi hozzávalóval (cukor kivételével ! ) tegyük fel főzni.
Kb 30 perc után botmixerrel pépesítsük és adjuk hozzá a cukrot.
További öt percig főzzük.
Merjük tiszta üvegekbe és a tető alá tegyünk celofánt.
Öt percre állítsuk fejre.
Száraz dunsztban hűtsük ki.
Ha kihűlt, mehet a kamra polcára.
Szerintem a celofán nem szükséges.
VálaszTörlés