Ismét újdonsággal próbálkoztam...Na jó, már tavasszal is készítettem, de ez most szuper lett! Igaz, hogy a reszelés (még géppel is ) majdnem halál, de megéri!
Hozzávalók:
Kb 25 dkg pucolt torma
1,5 dl víz
0,5 dl 20%-os ecet
3 ek cukor
1 tk só
1 kk citromsav
Elkészítése:
Pucoljuk meg a tormát.
Reszeljük le. Na ez a "gyilkos" rész! Én géppel reszeltem és nyitott ablaknál, mégis megkönnyeztem!
Olvasszuk fel a vízben a cukrot, sót, citromsavat.
Az ecet hozzáadásával forraljuk fel a vizet.
Hagyjuk állni öt percig.
Keverjük el a tormával a vizet apránként adagolva.
Ízlés szerint botmixerrel pépesíthetjük.
Töltsük üvegekbe és tároljuk hűtőben. Sokáig eláll (nálunk rohamléptekkel fogy..:) )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése