Sütit sütöttem és megint maradt 3 tojásfehérjém. Úgy döntöttem "előre dolgozom" karácsonyra és kipróbálok egy habkarika receptet. A próba jól sikerült, már az ünnepi ízesítésen és színesítésen jár az agyam...
Hozzávalók:
1 tojásfehérje
9 dkg porcukor
20 ml víz
Természetesen a tojásfehérje darabszámával sokszorosítandó.
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 40-50 fokra.
A tojásfehérjét a cukor felével habbá verjük.
A maradék cukrot a vízzel sziruppá főzzük. Vigyázzunk, hogy ne karamellizálljuk!
Belecsurgatjuk a habba és keményre verjük. (Igen, melegen!)
Nyomózsákba töltjük és karikákat formázunk sütőpapírral bélelt tepsibe. Amennyiben laposnak gondoljuk, nyomjunk rá még egy kört.
Kb 2 órát szárítjuk résnyire nyitvahagyott sütőajtóval kb 40-50 fokon. Érdemes másfél óra múlva ellenőrizni, nehogy túlsüljön.
Száraz helyen tároljuk, mert a párás levegő nem a barátja!
Megjegyzés:
Időközben kipróbáltam az ízesítést is: reszelt narancshéjat, majd kakaóport szórtam a habba és tovább vertem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése