2016. október 15., szombat

Túrós kuglóf

Mindig "hullámokban" sütök. Egyszer a muffinok, egyszer a soklapos sütik, egyszer a linzerek, most a kuglófok a sztárok. A kuglóf gyorsan összedolgozható, nagy tudást nem igényel, aztán már csak a 35-40 perc sütési időt kell kivárni.


Hozzávalók:

25 dkg margarin
15 dkg cukor
2 tojás
1 csipet só
25 dkg túró
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 citrom reszelt héja
5 dkg beáztatott mazsola

Porcukor a tetejére.

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
Robotgéppel habosítsuk fel a lágy margarint a cukorral.


Adjuk hozzá a tojásokat.


Apránként adagoljuk hozzá a túrót.


Következhet a liszt és sütőpor.


Végül a citromhéjat és a mazsolát is keverjük bele.


Margarinozott, lisztezett kuglófformát használjunk.


Egyenletesen kanalazzuk bele a tésztát.


Kb 35-40 perc alatt megsül. Végezzünk tűpróbát!



Hűtsük ki, tetejét szórjuk meg porcukorral és tálalhatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése