Hozzávalók:
Piskótához
8 tojás
8 ek cukor
8 ek liszt
1/2 cs sütőpor
Krémhez
2 dl főzőtejszín
25 dkg cukor
5 dkg étcsokoládé
5 dkg kakaópor
60 dkg margarin
15 dkg margarin
Díszítéshez
Kb 45 dkg bevonat(marcipánmassza,cukormassza,stb)
Ételfestékek
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Keverjük habosra a tojássárgájákat a cukorral.
Keverjük hozzá a sütőporral elkevert lisztet.
Adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét. Először csak egy kevéssel lazítsuk fel, majd a többit óvatosan keverjük bele.
Öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.29x21 cm-es tepsiben sütöttem.
Kb 20 perc alatt megsül, de mindenképpen végezzünk tűpróbát!
Miután kihűlt vágjuk vízszintesen és hosszában is félbe.
Jöhet a krém!
Először a tejszínt forraljuk fel a cukorral. Többször "feljön" majd,de ez így jó!
Mikor már nem jön fel többet, akkor pár percig még főzzük kevergetve. Sárgulni és sűrűsödni fog.
Adjuk hozzá a kockázott csokit és olvasszuk meg. Nyugodtan vegyük le a tűzről időnként, nehogy odaégjen!
Keverjük bele a kakaóport is.
Végül olvasszuk meg benne a 60 dkg margarint.
Hagyjuk kihűlni. (Hűtőben felgyorsíthatjuk a folyamatot :)
Habosítsuk fel a 15 dkg margarinnal.
Töltsük meg a lapokat. Keveset hagyjuk a körbekenésre is.
Érdemes körben alufólia csíkot rakni a tészta alá összeállítás előtt, így a kész torta alól csak kihúzzuk és tiszta marad a tál.
Most következik a díszítés.
Először bevontam az egészet fehér cukormázzal. Ez készen kapható, könnyen nyújtható, színezhető, porcukorral visszakeményíthető.
Jöhetnek a busz ismertető jegyei: ablakok, csukló, szellőzők,stb.
A végére egész felismerhető lett...:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése