Kisfiam születésnapjára sütöttem ezt a tortát. A krém gesztenyés benne, a különlegessége a hatos formában van.
Hozzávalók:
Piskótához
7 tojás
7 ek cukor
7 ek liszt
1/2 cs sütőpor
Ezek 2x !!!
Krémhez
1 cs csokoládés pudingpr
4 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg cukor
25 dkg gesztenyemasza
Díszítéshez
Étcsokoládé
Cukorkák
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Készítsük el a piskótákat.
A sárgájákat keverjük habosra a cukorral, majd keverjük bele a sütőporral elkevert lisztet.
Végül a felvert fehérjét is keverjük bele fokozatosan.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.22 cm átmérőjűt használtam.
Kb 30 perc alatt megsül, de végezzünk tűpróbát!
Két darab egyforma piskótát süssünk és hűtsünk ki!
Vágjunk gyűrűformákat belőlük. Kb 10 cm átmérőjű kört vágtam ki belőle.
Az egyik gyűrűt vágjk félbe, majd illesszük a másikhoz. A pontos hatos formához szükség lesz még egy kis ékre is!
Vízszintesen vágjuk háromba a részeket.
Tegyük az első réteget a végleges tálra. Érdemes körben alufólia csíkokat rakni alá, hogy a krémmel ne kenjünk össze semmit.
Készítsük el a krémet.
Először főzzük fel a pudingport a tejjel, hűtsük ki.
A lágy margarint habosítsuk fel a cukorral.
Keverjük bele a gesztenyemasszát.
Végül a pudingot is keverjük bele. Homogén masszát próbáljunk keverni belőle.
Töltsük meg a rétegeket, majd körben is vonjuk be a tortát.
Végül egy kis díszítés sosem árt...:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése