Mindig jól jön egy kis vitamin a téli időszakban. A céklát nem nehéz "téliesíteni".
Hozzávalók:
1 kg cékla
1 dl 20%-os ecet
8-10 dkg cukor
1 ek só
1/2 kk őrölt fűszerkömény
1-2 késhegynyi natrium-benzoát üvegenként
8 dl víz
Elkészítése:
Mossuk meg a céklákat és 1 órát főzzük.
Öntsük le róla a vizet és hagyjuk kihűlni.
Készítsük el a felöntő levet. A vizet,sót,ecetet,cukrot,köményt forraljuk fel.
A kihűlt céklákat pucoljuk meg és karikázzuk fel.
Tiszta üvegekbe adagoljuk be a szeletelt céklát.
Öntsük fel a lével, majd 1-2 késhegynyi na-benzoátot szórjunk a tetejükre.
Zárjuk le az üvegeket.
Egy nagy lábos aljába öntsünk annyi vizet, hogy a beletett üvegek 1/4-ig érjenek.
Forraljuk fel a vizet, majd lassan zubogva főzzük még 10 percig.
Tegyük száraz dunsztba az üvegeket és hagyjuk kihűlni.
Ezután mehet a kamra polcára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése